kontorbord

Hvorfor skulle jeg blive vikar?

Går du og overvejer at blive vikar, men er lidt i tvivl om, hvorvidt det er en branche for dig? Hvis du er i tvivl, kan du med fordel læse med her, hvor jeg forhåbentlig kan få afklaret nogle af de spørgsmål, du måtte brænde inde med.

I dette indlæg behandler jeg spørgsmålene:
Hvad betyder det, at jeg er vikar?
Hvem skal jeg arbejde for?
Hvad er fordele ved at blive vikar?

 

Hvad betyder det, at jeg er vikar?

Hvis en virksomhed tilknytter dig som vikar betyder det, at virksomheden ønsker at ansætte dig på et lidt anderledes grundlag end normalt. Det er ikke nødvendigvis en dårlig ting, hverken for dig eller virksomheden.

Med anderledes mener jeg, at du bliver ansat i en tidsbestemt periode. Det kan være, at virksomheden kun mangler folk under juleudsalget, på grund af barsel, eller noget helt tredje. Det betyder ikke, at du er mindre værd for virksomheden. Du er mindst lige så meget – hvis ikke mere – værd for virksomheden, fordi de står og mangler mandskab.

 

Hvem skal jeg arbejde for?

Hvis du skal være vikar, starter du med at melde dig ind i et vikarbureau. De virksomheder, som mangler mandskab, henvender sig til et bureau, som sender dig ud på et vikariat.

Det vil sige, at selvom du får nye arbejdspladser jævnligt, så er der stadig kun en, som udbetaler din løn. Hvad angår konkrete arbejdspladser, kan du som vikar selv vælge, hvem du ønsker at arbejde for.

 

Hvilke fordele er det ved at være vikar?

Der er flere fordele forbundet med en karriere som vikar. Du får muligheden for at vælge dine egne arbejdsopgaver. Det betyder at hvis du er ved at gå død i de arbejdsopgaver du har, kan du nemt skifte det job ud med et andet. Da vikarer ikke har kontrakter som fastansatte, kan de sige op fra den ene dag til den anden.

Andre fordele forbundet med at være vikar er:

  • Du arbejder kun når du selv har lyst.
  • Du får muligheden for at opleve en masse forskellige typer af virksomheder
  • Du får udvidet dit netværk, hvilket kan hjælpe dig til fremtidige job.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>