Tjek dette ud, hvis du ikke kender fordelene i at købe genbrug

GenbrugOrdet ‘genbrug’ kan i nogle tilfælde have en negativ klang, men faktisk forholder det sig sådan, at gå i second-hand tøj er blevet mere populært med tiden. Fordelene ved at købe genbrugstøj er, udover at det er skånsomt for miljøet, så er det også billigt. Netop prisen betyder meget hos folk, når de køber et produkt, så hvorfor ikke også købe brugte møbler?

Vær med til at redde kloden med genbrugsmøbler

Genanvendelse af møbler kan hjælpe til at redde kloden, meget groft sagt. Man bruger en del mængde energi på fabrikker til at fremstille møbler, såvel som andre produkter. Mange fabrikker og industrianlæg udleder drivhusgasser, og møbelindustrien er ikke undtagelsen.

Nedfældning af træer kan næsten være uundgåeligt, når man fremstiller visse møbler. Dette er også en mindre god ting for miljøet. Træer kan nemlig optage kuldioxid (CO2), som vi mennesker udleder ved blandt andet at køre bil og producere møbler.

Værd at vide: Ifølge Danskgenbrug.dk udleder én dansker i gennemsnit 10 ton kuldioxid om året ca. Ét hugstmodent træ kan indeholde 5 ton kuldioxid. Det vil sige, at der skal 2 hugstmodne træer til at optage samme mængde kuldioxid som en gennemsnitsdansker.

Miljøvenlige tiltag til hverdagen

Der findes mange måder at genbruge på. Nedenstående punkter kan bruges som inspiration til at tænke mere miljøvenligt:

  • Tag på loppemarkeder (både som sælger og køber).
  • Anskaf en skraldespand til biodynamisk affald.
  • Handle hos genbrugsbutikker.

Der er intet mere hyggeligt og dansk end loppemarkeder. Lige så snart solen skinner i Danmark, så er der garanti for et loppemarked, et eller andet sted i kongeriget. Uanset om du står på et loppemarked som sælger eller køber, så skal det nok blive en god dag med en masse miljøvenlige handler.

Mange tænker ikke over det, men faktisk er en skraldespand til biodynamisk affald en rigtig god idé, hvis man vil være mere miljøvenlig. Frugtskræller, æggeskaller, grøntsager og andre fødevarer kan bruges til gødning af marker og planter.

Det kan være svært at forstå effekten af miljøbevidste tiltag, fordi det ikke direkte kan ses. Noget som direkte kan ses og måles er besparelsen ved at købe genbrugsting. Genbrugsprodukter er nemlig uomtvisteligt godt for pengepungen. Hvis du køber et brugt skrivebord hos KontorZonen.dk, kan du spare mange penge, samtidig med at du bidrager til vedligeholdelse af vores alle sammens dyrebare miljø og klode.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>