Skab dit eget epoxygulv med materialer fra conteco

5 ulemper ved epoxygulve du ikke kender

Epoxygulve bliver i højere og højere grad set i den danske boligindretning. Det skyldes, at mange har fået øjnene op for epoxyens fantastiske egenskaber og mange anvendelsesmuligheder. Ligeledes er det rå, urbane look i stigende grad blevet populært og i den sammenhæng er epoxy perfekt til at forme de grove linjer i hjemmet.

Epoxygulvet er dog ikke altid lutter lagkage. Dertil er der stor forskel på epoxygulve og gulve med epoxybelægning. For eksempel giver det mening, at et helstøbt epoxygulv er stærkere end en tynd belægning. Dette gør sig jo naturligvis også gældende for lignende gulvtyper som beton.

Der er mange fordele ved epoxy, men du bør dog også være bekendt med materialets ulemper, inden du træffer den endelig beslutning. Derfor får du her præsenteret fem ulemper ved epoxygulve, som du med sikkerhed ikke kender til.

1. Påføring og anvendelse af epoxy

Epoxy er et besværligt materiale at arbejde med. Derfor vil det også typisk være professionelle håndværkere, der står for at lave både epoxygulve og epoxybelægninger. Når man har at gøre med en tokomponents hærder og lim, skal man nemlig helst vide, hvad man gør og arbejde hurtigt for at undgå, at epoxyen tørrer ud for tidligt.

2. Det er tidskrævende

I henhold til påføringen af epoxy er det også en tidskrævende proces. Der skal påføres nye lag af flere omgange. Derudover kan det tage flere dage, førend epoxyen overhovedet er tør nok til, at man kan gå på det.

3. Lang forberedelse

Skulle du finde på selv at kaste dig ud i en epoxybelægning, skal du være beredt på at bruge lang tid på forberedelser. Det er ekstremt vigtigt, at underlaget er fuldstændigt rengjort for fedt, olie, støv osv. førend du kan begynde påføringen.

4. Kan ikke bruges på alle overflader

Når epoxy lægges på en eksisterende hård, jævn overflade, vil det helt naturligt hærde op og blive stærkere end sten. Forsøger du at etablere epoxy på bløde belægninger, risikerer du dog, at epoxyen vil sprække og knække.

5. Epoxy skal vedligeholdes

Det er super let at rengøre og vedligeholde en epoxyoverflade. Desværre skal du med jævne mellemrum etablere ny epoxypels. Med tiden vil der nemlig forekomme naturligt slid på overfladen, der gør epoxyen mindre og mindre hårdfør. For at undgå at revnerne bliver til synlige sprækker eller større skader, skal epoxygulvet derfor lige have et nyt lag epoxy i ny og næ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>