Tanzania, et af Afrikas mest smukke lande

tanzania

Overvejer du en rejse til Tanzania, men kunne godt tænke dig at vide lidt mere om landet, inden du beslutter dig? Hvis ja, skal du læse denne blog.

Her har jeg samlet lidt info om Tanzanias historie, geografi og klima, som måske kan give dig lidt baggrundsviden og inspiration til din Tanzania-ferie. Hvis du derimod vil læse mere om de forskellige oplevelser i landet, kan du gå ind på www.safaritanzania.dk.

Fakta om Tanzania

Tanzania er et af de afrikanske lande, og ligger på Afrikas østkyst. Landet grænser op til Kenya, Uganda, Rwanda, Burundi, Congo, Zambia, Malawi og Mozambique. Tanzania er et stort land, med arealet på omtrent 950.000 km2. Landets hovedstad er Dodoma, og det officielle sprog er swahili.

Tanzanias historie

Tanzanias historie har været præget af stridigheder mange stridigheder, først fra portugisere og arabere, og senere mellem forskellige europæiske magter.Området har været en tysk koloni fra 1880’erne til efter 1. verdenskrig i 1919. På dette tidspunkt blev området overdraget til Storbritannien.

Først i 1961 – et godt stykke tid efter 2. verdenskrig – blev landet gjort uafhængigt. Landsdelene Tanganyika og Zanzibar blev dermed i 1964 forenet til Den Forenede Republik Tanganyika og Zanzibar, hvor det senere blev omdøbt til Tanzania.

kort

Den unikke natur i Tanzania

Tanzanias geografi er en af de mest varierede og unikke i verden. Blandt andet findes her i landet Afrikas højeste bjerg, Kilimanjaro, og nogle af de største afrikanske indsøer, floder og krater. Derudover findes der i Tanzania flest nationalparker og naturreservater i Afrika.

Derudover findes der et mangfoldigt dyreliv i Tanzania. Faktisk har Tanzania den største koncentration af vilde dyr pr. km2 i verden. Det estimeres, at der findes omkring 4 mio. vilde dyr i Tanzania. Dermed er Tanzania en oplagt destination for at tage på safariture.

Den nordøstlige del af Tanzania er særlig bjergrig, hvor der findes bjergene Meru og Kilimanjaro. Bjerget Kilimanjaro besøges af turister årligt, da det byder på en spændende trekking på flere forskellige ruter i naturskønne omgivelser.

I den vestlige del af Tanzania ligger nationalparken Serengeti, som er en af mest berømte nationalparker i Tanzania. Serengeti er kendt for sin årlige migration af millioner af gnuer, hvilket også tiltrækker store flokke af løver og leoparder. Derudover lever der her store mængder af elefanter, næsehorn, afrikanske bøfler samt en masse af andre dyre- og fuglearter.

Længere mod vest i Serengeti ligger den afrikanske største indsø, Victoriasøen. Søen menes at være den næstældste og næstdybeste sø i verden efter Bajkalsøen i Sibirien. Det centrale område i Tanzania er et stort plateau med mange sletter og savanner.

Mod syd findes der andre nationalparker med muligheder for spændende safariture, blandt andet i Tarangire, Lake Manyara og Ngorongoro. Tanzanias kystlinje ligger på den østlige del af landet, hvor klimaet er tropisk, varmt og fugtigt. Her findes den eksotiske ø, Zanzibar, som ofte er besøgt af turister og er særlig kendt for sine krydderier.

Klimaet i Tanzania

Tanzania har varierende klima: Langs kysten er der tropisk klima, hvorimod i højlandet er klimaet tempereret. På et år er vejret i landet fordelt således: Det er varmt og tørt fra midt december til marts, derefter kommer regntiden, som varer til slutningen af maj. Dernæst bliver vejret varmt og tørt igen til slutningen af oktober, og regntiden vender tilbage fra november til midten af december.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>