Styrk dit alderssyn

Alders syn

Når vi kommer op i alderen, sker der med tiden en hel naturlig aldringsproces, som ofte medfører en mild form for handicap. Det kan eksempelvis være nedsat hørelse eller nedsat synsevne. Selvom det er en naturlig del af det at blive gammel, kan det stadigvæk være frustrerende, at man eksempelvis ikke kan føre en samtale, som man kunne før i tiden da man var ung.

Heldigvis kan man et langt stykke hen ad vejen afhjælpe nogle af disse aldersrelaterede symptomer og lidelser, som hæmmer hverdagen. Man har i dag en teknologi og særlige teknikker, der både kan give dig hørelsen igen og forbedre dit syn væsentligt.

Som sagt vil alderen hæmme dine sanser helt naturligt, men der kan også være andre årsager, der spiller ind. Eksempelvis kan et nedsat syn skyldes at du lider af en øjensygdom. En hyppig øjensygdom, som ofte rammer folk, som har nået en vis alder, er øjensygdommen grå stær.

Hvad er grå stær?

Grå stær er en øjensygdom, som ofte opstår som følge af aldring, og rammer oftest personer over de 60 år. Grå stær er den mest almindelige øjensygdom i Danmark overhovedet og er ofte den primære årsag til, at ældre menneskers syn nedsættes væsentligt.

Hvis du rammes af grå stær, vil du kunne risikere at miste synet helt, så det er derfor utroligt vigtigt at gøre noget ved det hurtigst muligt. Som sagt har vi i dag særlige teknikker, som kan afhjælpe og behandle de fleste menneskelige sygdomme og lidelser. Hvis du lider af grå stær, kan du derfor med fordel behandle det med en øjenoperation, og dermed få synet tilbage.

Behandling af grå stær

Grå stær opstår fordi at dine celler i øjets linse dør, og dermed skaber uklarheder på linsen. Normalt udskifter kroppen naturligt organernes døde celler, men her er øjet en undtagelse. I stedet lægger de døde celler sig oven på øjets linse og forårsager uklarheder, der i sidste ende kan betyde at du mister synet, hvis det ikke behandles.

For at blive behandlet for grå stær, skal du gennemgå en linseoperation som kaldes RLE. Dette er et simpelt kirurgisk indgreb, hvor du får udskiftet din linse i øjet med en klar kunstlinse. Det er et sikkert og ganske smertefrit indgreb, som kun tager ganske få minutter, på grund af en højt udviklet avanceret teknik.

Præcist hvornår du har brug for at blive behandlet for grå stær, afhænger af dit individuelle syn. Det kan være meget forskelligt fra person til person, præcist hvor slemt det står til, og der er derfor også forskel på hvor akut der er brug for behandling. Hvis du får problemer med nedsat syn, kan det derfor kun anbefales, at du opsøger en øjenlæge for konsultation.

Du kan læse meget mere om hvordan grå stær kan behandles på www.euroeyes.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>