Pilleovnen er vejen frem

tænkDu har muligvis tænkt meget over miljøet, og hvordan du gerne vil hjælpe til? Du føler nok også, at bare fordi du tænker på det, så er du en forkæmper for miljøet? Men gør du noget aktivt?

Og her gælder det ikke at prædike overfor andre. Tænker du over den mængde mad du smider ud, eller sortere du dit affald og smider det på skraldepladsen. Små ændringer i hjemmet, kan gøre forskel.

Der er overordnet set, to måder at komme igang på. Den ene er som ovenstående, hvor man er aktiv hver dag. Den anden, er en investering, hvor du selv mærker på tegnebogen at du hjælper.

Vær aktiv i din hverdag

Ønsker du, at gøre noget i din hverdag, er der masser at tage fat i. I Danmark er vi faktisk en af de førende inden for spild og affald. Dette er en top plads, vi meget gerne skulle forsvinde fra.

Ved at skifte få mindre ting ud i hjemmet, kan du gøre en stor forskel. Det kan være el pæren eller bruseren, du kan finde en spare version af. På denne måde, spare du både miljøet samt økonomien.

Derudover, kan du begynde at se på dit forbrug af mad. Smider du mad ud hver dag? Kan det eventuelt gemmes til dagen efter? Det kan virke uskyldigt, men der bliver brugt meget energi og brændsel, på at komme af med det affald du smider ud.

Invester i din fremtid

Andre noget større ændringer i hjemmet, kan på sigt betale sig selv tilbage, mange gange igen. En af de mere udbredte metoder, er at få installeret solceller på sit tag. Det bruges både af private borgere og på erhvervs bygninger, da de har vist sig meget effektive.

Går man i stedet ind i sin bolig, er der også ændringer at lave der. Vi er alle glade for varme, og mange af os bruger brændeovn eller kamin. Nu er det faktisk muligt at være miljøvenlig her. Med en pilleovn kan man skåne miljøet, have en sundere luft i boligen, og opvarme flere rum på en gang.

Halvvejs inde, halvvejs ude, det er varmepumpen. Igen er der en masse penge at spare, en lavere regning hver måned, og den gode samvittighed ved, at have skånet miljøet omkring dig og generelt.

Der er altså en masse du kan gøre, både af mindre ting i dagligdagen, og af større investeringer, der kan sikre fremtiden. Det holder alle på længere sigt, og med god vedligeholdelse, holder dette længe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>