Bliv klogere på hypnoterapi

hypnose

De fleste har hørt om hypnoterapi, men hvad er det egentlig, og hvad kan hypnoterapi gøre? Sidder du selv med disse spørgsmål og ønsker at vide noget mere om emnet, så læs med i dette indlæg for at blive klogere på, hvad hypnoterapi eventuelt kan gøre for dig.

Hvad kan hypnoterapi behandle?

Hypnoterapi bliver brugt til at behandle en masse forskellige ting. Oftest er det livsstilrelaterede problemer, man får hypnoterapi for, men man kan også få hypnoterapi for andre mere alvorlige ting.  For eksempel søger folk hopnoterapi, hvis de gerne vil stoppe med at ryge, har vægtproblemer, lider af stress, fobier, traumer, lavt selvværd eller angst.

Folk, som søger hypnoterapi, er folk, der er kørt fast i et mønster, hvor tingene eller deres adfærd gentager sig igen og igen. Dette er et tegn på, at man er ude af kontakt med sin underbevidsthed, og dermed ikke kan styre sine handlinger. Hypnose er en mulighed for at skabe en tilstand af afslappethed, åbenhed og modtagelighed, så disse mønstre kan opløses og forandres på et dybere niveau.

Hvordan virker hypnoterapi?

Hypnoterapi er en form for dyb fysisk, mental og følelsesmæssig healing.  Denne behandlingsform har været på banen i mange år, og har vist sig at være en særdeles effektiv og kraftfuld terapeutisk metode. Hypnose og hypnoterapi beskæftiger med det ubevidste sind, dvs. de 90% af de ressourcer, som endnu ikke er fuldt udnyttede. Gennem hypnoterapi får man adgang til disse ofte kraftfulde ressourcer, og dermed åbner op for muligheden for at skabe varig forandring.

Forskellen på en hypnotisør og en hypnoterapeut

Inden du beslutte dig for at få hypnoterapi, skal du være opmærksom på, at der er forskel på en hypnotisør og en hypnoterapeut. En hypnotisør kan hjælpe folk til slappe af og komme i hypnose. Dernæst vil hypnotisøren gennem hypnosen give dem en masse gode, positive forslag (suggestioner) til forandring eller motivation for at arbejde mod noget bestemt i deres liv.

På den anden side har hypnoterapeut en terapeutisk tilgang med hypnose og hjælper folk med langt alvorligere og mere dybtliggende problemer.  Eksempelvis kan en hybnoterapeut føre dig tilbage til tidligere hændelser i dit liv – ofte dårlige eller traumatiske hændelser, som du har fortrængt. Dette har til formål at kortlægge roden til dine problemer, og således begynde at arbejde for at løse problemerne.

En hypnoterapeut arbejder for at få dig til at løse problemerne selv på en effektiv måde, ved enten at give dig adgang til dine egne skjulte ressourcer, eller hjælpe dig med at se anderledes på problemerne.  I hypnoterapi arbejdes også med forslag (suggestioner) og redskaber fra eksempelvis  gestalt (indre barn terapi), reframing teknikker, regresion og progresion . Hypnoterapi er meget effektivt, og behandlingen har vist sig at have utrolig høj succesrate.

Har du et eller andet problem, som du gerne vil have hjælp med, bør du måske overveje hypnoterapi som en mulighed.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>