1 ud af 3 har fugtskader i kælderen

Flere end de tror har fugt i kælderen. Undersøgelser lavet af Yougov viser, at hver tredje boligejer med en kælder har haft skader på grund af fugt i kælderen, og tallet er måske endda større end antaget.

For mange er simpelthen for dårlige til at tjekke deres kælder for fugtproblemer, hvilket kan komme til at blive dyrt på den lange bane.

Derfor er det meget vigtigt, at hvis du er boligejer og har en kælder, at du får undersøgt, om der kunne være mulighed for skader. Her er nogle af de hyppigste grunde til fugtskader.

Grunde til at der forekommer fugtskader

Der er flere grunde til, at der forekommer skader på grund af fugt i din kælder. En af de store fejl, som mange begår, er, at de tror, de kan benytte kælderrummet præcis som et rum i stueplan.

Det kan man umiddelbart ikke. Det kan for eksempel være skadeligt at placere gulvtæpper, reoler og i det hele taget møbler i kælderen op ad den kolde væg, som hvis du har valgt at indrette et værelse.

Dette skyldes, at der kan dannes kondensvand fra kulden udenfor, hvilket i sidste ende kan komme til at resultere i fugtproblemer, fordi der dannes skimmelsvamp grundet fugt.

Hvordan skal man tjekke for fugt i kælderen

Der, hvor folk skal være mere varsomme omkring fugt, er de langsigtede skader. De fleste husker nemlig i forvejen at tjekke, hvis der kommer akutte skader som vandskader.

Men det er også vigtigt at tjekke for fugtskader som forklaret ovenfor. Selvom de ikke har konsekvenser på kort sigt, kan det i det lange løb komme til at blive rigtig dyrt.

Hvis skaden er ude

Har du opdaget, at der er kommet fugt i din kælder, er det vigtigt, at du reagerer med det samme. Skadet bliver nemlig kun værre og værre og for hver dag, der går, forværres det.

Du bør derfor kontakte et autoriseret firma i dit nærområde, også hvis du bare har mistanke til, at der er et fugtproblem. De vil være behjælpelig med at redegøre for omfanget af et eventuelt fugtproblem, og de vil kunne give dig et tilbud på en løsning.

Der findes mange gode håndværkere, der kan klare opgaven. En af de dygtigste i branchen er firmaet Max Legéne. De tilbyder konsulentbesøg, hvor de kommer ud og undersøger din bolig for eventuelle skader og giver dig et tilbud med det samme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>