Optimer din bolig og spar på elregningen

hus sne

Vinteren er den tid på året hvor danskerne udleder allermest CO2, for at opvarme deres hjem. Dette kan også ses på mange husejeres varme- og elregninger. Heldigvis er flere ting, du kan gøre, for at begrænse dit energiforbrug i vintermånederne.

Sørg for at dit hus er godt isoleret

Et almindeligt problem for mange husejere er mangelfuld isolering, som betyder at varmen siver ud gennem vægge, gulv og luft. Dette er der dog råd for. Sørg for eksempel for at vinduerne i dit hus har en god isoleringsevne, og at de er forsynet med en isoleringsliste rundt i kanten.

Hvis dit hjem er fodkoldt, kan det også være en god ide at investere i et isolerende undergulv, så varmen kan blive inde i huset, i stedet for at sive ned i terrænet under huset. Dette kan især være en god idé i husstande med små børn, som kravler rundt på gulvet.

Til sidst kan du undersøge om dit loft er tilstrækkeligt isoleret. Dette er vigtigt, eftersom varme stiger opad, og derfor nemt siver ud igennem taget, hvis det er dårligt isoleret. Du kan sagtens selv isolere dit loft med isoleringsplader, hvis du har mod på et gør-det-selv projekt.

Brug dine varmekilder fornuftigt

Det er muligt at spare på varmen i dit hjem, hvis du bruger dine varmekilder korrekt. For eksempel kan det gøre en forskel at skrue langsomt op for varmen i stedet for at tænde op for fuldt blus med det samme.

Sørg også for at tænde op for alle dine radiatorer, da det bruger mindre energi at have mange radiatorer tændt på moderat varme, end en enkelt radiator som er skruet højt op.

Hvis du virkelig ønsker at spare på varmeregningen, kan du også prøve at skrue temperaturen et par grader ned, og tage en ekstra sweater på. De fleste mennesker kan sagtens klare sig med en temperatur på 20-21 grader. Selv hvis du er vant til en højere temperatur, kan du sagtens vænne din krop til et lidt køligere indeklima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>